Компанія Астра впроваджує сучасний тип підключення для абонентів (DHCP). На даний момент використовується тип підключення PPPoE, який супроводжується багатьма нюансами та незручностями для кінцевого користувача. За новою технологією ви можете забути про налаштування підключення після скидання або заміни вашого обладнання. Переважна більшість компʼютерів та роутерів надходять з налаштованим DHCP з коробки, тому після одноразового налаштування підключення можна буде користуватися швидкісним доступом до інтернету не переймаючись через зміну конфігурації обладнання.

DHCP - це протокол, який дає можливість мережевим пристроям автоматично отримувати IP-адресу та інші параметри згідно з налаштуванням серверу. На відміну від PPPoE він не потребує авторизації за логіном та паролем, а також має більший MTU. Це означає, що кожен пакет може вміщувати більше даних. Застосовуючи цей тип підключення, можна отримати кращу корисну пропускну здатність не змінюючи обладнання. За рахунок цього мережевому обладнанню не треба займатися інкапсуляцією PPP кадрів у Ethernet, тобто проходити авторизацію для кожного пакета (використовується менше потужності обладнання). Це може покращити стабільність та швидкість зʼєднання на старих пристроях. Перехід на DHCP дозволить абонентам, використовуючи те ж обладнання, отримати більшу віддачу та стабільність доступу до інтернету.

З підключенням DHCP від компанії Астра ви можете забути про необхідність налаштування підключення при заміні обладнання або переключенні на інші пристрої. Все що необхідно - один раз пройти авторизацію  у особистому кабінеті, сторінка якого відкривається автоматично після зміни типу підключення на роутері. Після авторизації ви можете змінювати обладнання або ж переключатись напряму без необхідності налаштування зʼєднання.
 
На цю мить авторизація по протоколу DHCP доступна для районів Рясне-1 та Рясне-2 м. Львова, у м. Бібрка, та селах Перемишлянського та Жидачівського районів. Найближчим часом така можливість буде зʼявлятися і в інших районах, де є покриття нашої мережі.

 
Інструкція з налаштування на прикладі роутерів TP-Link та Sercom є на сайті за посиланнями: TP-Link Archer C64 та Sercom.