5 грудня 2012 виявлено помилку в антивірусі avast! Free, що призводить до блокування інтернету у користувачів з операційною системою Windows XP і встановленими домашніми версіями avast!.

Для вирішення проблеми необхідно:

1) Завантажити архів http://avast-russia.com/files/tcpiprestore/avastfix.zip

2) Відключити Avast: натиснути правою кнопкою миші на значок Аваст біля годинника і вибрати "управління екранами avast", далі вибрати "відключення назавжди".

3) Запустити файл fixtcpip.bat який є в завантаженому архіві, комп'ютер перезавантажиться.

4) Оновити бази Avast до останньої версії, включити avast: правою кнопкою миші на значок Аваст біля годинника і вибрати "управління екранами avast", далі вибрати "включити всі екрани".

Звернення до користувачів антивірусу:
http://avast-russia.com/lozhnoe-srabatyivanie-avast-na-nekotoryix-russkix-windows-xp.html

Після виконання дій, описаних в рішенні проблеми, avast знову захоче видалити цей файл - обов'язково поставте цей файл у виключення, поки не оновите свої антивірусні бази до актуальної версії, які вже не містять помилкового визначення файлу як шкідливого.

Актуальні антивірусні бази для оновлення антивіруса знаходяться за цим посиланням:
http://avast-russia.com/download-update.html

Якщо дану проблему не вдається вирішити самостійно, то можна замовити прихід спеціаліста (платно), зателефонувавши в call-центр. Або при наявності портативного комп'ютера, наприклад ноутбука, принести його в центр обслуговування абонентів м. Львова, де вам допоможуть ліквідувати дану проблему (безкоштовно). Контактна інформація