24 квітня 2021 року пані Світлана Хитрова написала на своїй сторінці у Facebook гнівний допис про те, що провайдер АСТРА нібито транслює заборонені телеканали ZiK та 112 попри заборону, згідно указу Президента від 2 лютого 2021 року.

Даний допис не залишився поза увагою і його взяли за основу деякі новинні сайти і зробили з цього собі публікації.

У відповідь на ситуацію наша позиція є наступною:

До введення в дію Указу Президента телеканали медіахолдингу Т.Козака транслювалися в мережі нашого телебачення на рівні з усіма іншими і в списку телеканалів були в першій тридцятці, поряд з іншими українськими новинними телеканалами. Після введення в дію відповідного Указу Президента на сайті компанії було розміщено інформацію про припинення трансляції каналів вищезгаданого медіахолдингу. Вже 2 лютого 2021 року трансляція цих телеканалів була припинена як нами так і нашим партнером-постачальником ТОВ “Космонова”. Крім того, протягом тиждня після початку блокування в додатку АСТРА-TV висвітлювався спеціальний банер для абонентів, які не часто відвідують наш сайт, але користуються послугою телебачення.

Після припинення трансляції цих телеканалів їх було прибрано зі списку в АСТРА-TV. Те, на що звернула увагу пані Світлана в кінці списку це були залишкові назви серед тестових каналів.

(Фото зі сторінки пані Світлани в Facebook)

На фото бачимо, що ніякої трансляції ZIK HD не ведеться, а в рамці екрану попереднього перегляду йде показ телеканалу “Сонце”, який не має жодного стосунку до медіахолдингу Т. Козака. Крім того, біля назв каналів є помаранчеві піктограми у вигляді годинника зі стрілкою. Вони є індикаторами того, що йде запис ефіру каналу в реальному часі. Зазвичай записи окремих телеканалів ведуться до тиждня часу. Якщо клацнути конкретно на записи цих телеканалів і погортати часову шкалу,то можна побачити, що ніякої трансляції забороненого контенту не велось. Це спростовує твердження пані Світлани про те, що “Доповнено: "Астра" повідомила, що таких каналів у їхньому переліку не має. Судячи з усього - від сьогодні.”

Ми свідома та законослухняна компанія, ніколи не “працювали на сепарню у Львові” і працювати не збираємось. Більше того, всі рішення влади щодо дій агресора та його посіпак виконували, виконуємо і надалі виконуватимемо невідкладно.

Також ми раді, що серед наших абонентів є люди з активною позицією, які допомагають нам ставати кращими. Ми постійно прислухаємося до думок наших абонентів і стараємося вносити пропоновані покращення у наші послуги, залишаючи їх одними з найбільш привабливих на ринку. Крім того, ми постійно вдосконалюємо послугу АСТРА-TV, додаємо нові та авторські телеканали. Зокрема, напередодні Великодня нашим абонентам пропонуються трансляції зі храмів Львова УГКЦ. Ми завжди відкриті до конструктивних пропозицій та критики. Нашою місією є забезпечення наших абонентів послугами зв’язку із використанням сучасних технологій, дбаючи про їх комфорт у віртуальному світі.